Vanliga Frågor & bokningsvillkor

Har du några frågor?

Här hittar du svar på några av dom vanligaste. Undrar du över något mer? Tveka inte att kontakta mig.
När behöver vi boka?

När ni bestämt er för en fotografering är det bra att boka på en gång. Då jag har maximalt en fotografering i veckan är det ibland några veckors väntetid. Tänk även på att om ni vill ha era bilder klara inför till exempel en födelsedag är det bra om fotograferingen är några veckor innan födelsedagen.Hur förbereder vi oss?

I den mån det går, se till att erat barn är utbilad, mättaoch nöjd. Ta gärna med någon leksak eller filt barnet tycker om. Klipp och rengör naglarna, även på tårna. Jag föredrar att fotografera barn barfota och smutsiga naglar syns på bild. Packa gärna med något klädombyte och snacks om energin behöver fyllas på. Det går utmärkt att ta med egen rekvisita som ni vill ha med på bild.Vad gör vi om mitt barn blir gnälligt?

Ta det lugnt! Jag har aldrig behövt avbryta en fotografering för att ett barn varit gnälligt. Vi leker, busar och skojar tills humöret förbättras. Går det inte bokar vi givetvis en ny tid.När ska jag fotografera mitt barn?

Alla åldrar har sin charm! Precis när din bebis lärt sig lyfta på huvudet, sitta, stå, eller gå. För att få så stor variation på bilderna som möjligt kan det vara bra att din bebis kan sitta med hjälp av stöd.

 

 


Kan jag dela en fotografering med mina vänner?

För att en fotografering ska bli så bra som möjligt fotograferar jag bara ett barn i taget. Då kan jag lägga all min fokus på just dig och ditt barn. Det är alltså inte möjligt att göra gruppbokningar och dela på en fotograferingstid. Med undantag för syskon.

 


 

Hur väljer vi bilder/ när betalar vi?

En faktura på fotograferingsavgiften sänds till er efter bokningen för att säkra eran tid. Denna är ej återbetalningsbar och ska betalas enasat 1v innan er fotografering.

Cirka en vecka efter fotograferingen är erat urvalsgalleri klart så ni kan välja bilder och fotoprodukter. Antingen ser ni bilderna på ett onlinegalleri eller kommer till mig på bildvisning. När ni valt vilka bilder ni vill köpa skapar jag en ny faktura för dessa, betaltid 30 dagar. Leverans av bilder sker när fakturan är betald.


 


Får vi framkalla dom digitala bilderna själva?

Ja det får ni! Men det är viktigt att ni tänker på att olika labb skiljer sig väldigt mycket från varandra. Det är både kvaliten på pappret, tryckfärg och själva proceccen som avgör. Känner ni er osäkra framkallar jag gärna åt er.

 Vad gör vi om vi måste avboka?

Vid sjukdom kontaktar ni mig så snart som möjligt, gör ni detta senast 48h innan fotografering så bokar vi en ny tid utan kostnad. 

 Hur får bilderna användas?

I priset ingår användningsrätten för privat bruk. Det innebär att ni får framkalla era bilder fritt och givetvis använda bilderna på era sociala medier. Ni får däremot inte förändra bilderna på något sätt, genom att lägga på filter på instagram eller liknande.  Det enda jag önskar är att ni anger Foto :Linda Björk eller taggar mig i bilderna. 

 

Önskar ni få någon bild i svartvitt? Säg till så ordnar jag det.

 

 

 

Vad händer om jag tappar bort mina bilder?

Ni bör spara era bilder på minst två ställen för att vara säkra på att dom inte försvinner. Men är olyckan framme så hör av er till mig, Jag sparar era bilder i ca 2 år.


 

Hur gammal kan mitt barn vara?

Jag fotograferar barn mellan 4 till 24 månader.
Visar du bilder från vår fotografering online?

Jag visar inte bilder från alla fotograferingar, men om jag önskar lägga upp era bilder online frågar jag alltid innan, och det är givetvis helt okej att säga nej. ♡


 

När får jag mina bilder?

Bilderna får du när du betalat fakturan för bilderna. Beroende på vilka fotoprodukter du köper kan leveranstiden variera mellan ca 1-6 veckorGenom att boka en fotografering godkänner du det som står här ovanför.