Välja kläder

Vilka kläder ska jag välja?


Är du osäker på hur du ska tänka när du väljer kläder till din fotografering? Här kommer några snabba tips. Du kan även kontakta mig för råd, jag hjälper dig gärna.

1. Bekväma kläder


Jag som fotograf kan ha åsikter om vad jag tycker passar bäst på bild, du som förälder vet vad ditt barn passar extra bra i.


Men det allra viktigaste är att klä ditt barn i något som barnet är bekväm i!  Om barnet känner sig olustig i sina kläder kommer det synas på bilderna.


När du väljer kläder, ha som målsättning att hitta något du tycker är fint och som ditt barn gillar att ha på sig.

3. Syskonbilder?


Ska du fotografera syskonbild? Bilderna blir extra fina och enhetliga om dom matchar varandra! Barnen behöver inte ha exakt samma kläder, men att välja samma färgtoner är klokt.

2. Undvik tryck &  stora mönster


Jag som barnfotograf vill i första hand fånga erat barn på bild, precis så som erat busfrö är. Personligheten, ansiktsuttrycket och dom fantasatiskt vackra ögonen.


Försök undvika kläder med skarpa färger, loggor, tryck och mönster. Dessa tar lätt fokus från erat barn och det  vill vi undvika. Mjuka färger eller naturfärger brukar göra sig bra på bild. Personligen är jag väldigt förtjust i tidlösa kläder.


Jag tycker att olika nyanser av blått, grått och grönt brukar bli väldigt fin. Men jeans och en vit t-shirt fungerar utmärkt det med, man behöver inte alltid göra saker så komplicerade.4. Låna något?


Det inns ett mindre utbud av kläder och accessoarer att låna i min studio. Det mesta av dom finns att se i detta galleri, skriv bara in din e-post så får du tillgång till det.