Studion och Info

Välkommen hem till mig och min lilla fotostudio som ligger en liten bit utanför centrala Älvsbyn, nämligen i Brukte. Här välkomnar jag bebisar och barn, upp till 18 månader.

 

Studion är liten och anpassad för små barn, det är därför det finns en åldersgräns.

 

Jag lägger stor vikt vid att barn som besöker mig ska känna sig trygga och tycka det är roligt att komma hit, så en fotografering brukar innehålla en hel bus och lek.  Jag tycker det är viktigt att ta det lugnt och inte styra och ställa allt för mycket, utan låta barnen vara sig själva. Det är därför jag brukar säga att i studion är det ditt barn som är den lilla chefen ♡ 

 

Hos mig finns några olika bakgunder och rekvisita i form av fällar, trälådor, rottingkorgar mm. Det finns även ett mindre utbud av kläder och accesoarer att låna, främst i storlek 6 - 10 månader.

 

Vill ni ha med eran egen rekvisita är ni varmt välkomna att ta med det. 

 

Stidion ligger i mitt hus och här bor det två katter. Säg till i förväg om ni är allergiska eller rädda för katter, dom tycker om när det kommer gäster och möter er troligtvis redan i hallen.


Det kommer inom kort finnas prover på de fotoproduker som går att beställa, utöver digitala bilder.

Studio Fotostudio Fotograf Älvsbyn
Studio Fotostudio Fotograf Älvsbyn
Studio Fotostudio Fotograf Älvsbyn
Studio Fotostudio Fotograf Älvsbyn

 

Jag har alltid en ljust beige bakgrund monterad, vill du fota mot någon annan, säg till så byter vi bakgrund. 

Några av mina bakgrunder finns att se här.

Vilka kläder ska vi välja?

Är du osäker på hur du ska tänka när du väljer kläder till din fotografering?

Här kommer några snabba tips. Du kan även kontakta mig för råd, jag hjälper dig gärna.

1. Bekväma kläder


Jag som fotograf kan ha åsikter om vad jag tycker passar bäst på bild, du som förälder vet vad ditt barn passar extra bra i.


Men det allra viktigaste är att klä ditt barn i något som barnet är bekväm i! 

Om barnet känner sig olustig i sina kläder kommer det synas på bilderna.


När du väljer kläder, ha som målsättning att hitta något du tycker är fint och som ditt barn gillar att ha på sig. Satsa gärna på jordnära färger och undvik neon.

3. Syskonbilder?


Ska du fotografera syskonbild? Bilderna blir extra fina och enhetliga om syskonen matchar varandra! Barnen behöver inte ha exakt samma kläder, men att välja samma färgtoner är klokt.

2. Undvik tryck &  stora mönster


Jag vill i första hand fånga erat barn på bild, precis så som erat busfrö är. Personligheten, ansiktsuttrycket och dom fantasatiskt vackra ögonen.


Försök undvika kläder med skarpa färger, loggor, tryck och mönster. Dessa tar lätt fokus från erat barn och det vill vi undvika. Mjuka pasteller eller naturfärger brukar göra sig bra på bild. Personligen är jag väldigt förtjust i tidlösa kläder.


Jag tycker att olika nyanser av beige, blått, grått och grönt brukar bli väldigt fint. Men jeans och en vit t-shirt fungerar utmärkt det med, man behöver inte alltid göra saker så komplicerade.4. Låna något?


Det inns ett mindre utbud av kläder och accessoarer att låna i min studio. Det mesta av dom finns att se i detta galleri, skriv bara in din e-post så får du tillgång till det.

Bokningsförfrågan

Vad roligt att Du vill fotografera ditt busfrö hos mig!


Försök att fylla i formuläret så noga ni bara kan så återkommer jag med förslag på dag och tid. Har ni någon speciella önskemål, skriv med dom! ♡


Tänk på att boka in din fotografering i god tid. För att kunna erbjuda allra bästa service till dig som kund har jag inte mer än tre fotograferingar i månaden. Jag fotograferar vardagar.


Observera att detta bara är en förfrågan och ej en bokning.

 
 
 
Bebisfotografering
1-årsfotografering
 
 
 
Jag godkänner
 
Jag godkänner bokningsvillkoren
 
Vanliga Frågor

Här hittar du svar på några av dom vanligaste. Undrar du över något mer? Tveka inte att kontakta mig.
När behöver vi boka?

När ni bestämt er för en fotografering är det bra att boka på en gång. Då jag har maximalt en fotografering i veckan är det ibland några veckors väntetid. Tänk även på att om ni vill ha era bilder klara inför till exempel en födelsedag är det bra om fotograferingen är några veckor innan födelsedagen.Hur förbereder vi oss?

I den mån det går, se till att erat barn är utbilad, mättaoch nöjd. Ta gärna med någon leksak eller filt barnet tycker om. Klipp och rengör naglarna, även på tårna. Jag föredrar att fotografera barn barfota och smutsiga naglar syns på bild. Packa gärna med något klädombyte och snacks om energin behöver fyllas på. Det går utmärkt att ta med egen rekvisita som ni vill ha med på bild.Vad gör vi om mitt barn blir gnälligt?

Ta det lugnt! Jag har aldrig behövt avbryta en fotografering för att ett barn varit gnälligt. Vi leker, busar och skojar tills humöret förbättras. Går det inte bokar vi givetvis en ny tid.När ska jag fotografera mitt barn?

Alla åldrar har sin charm! Precis när din bebis lärt sig lyfta på huvudet, sitta, stå, eller gå. För att få så stor variation på bilderna som möjligt kan det vara bra att din bebis kan sitta med hjälp av stöd.

 

 


Kan jag dela en fotografering med mina vänner?

För att en fotografering ska bli så bra som möjligt fotograferar jag bara ett barn i taget. Då kan jag lägga all min fokus på just dig och ditt barn. Det är alltså inte möjligt att göra gruppbokningar och dela på en fotograferingstid. Med undantag för syskon.

 


 

Hur väljer vi bilder/ när betalar vi?

En faktura på fotograferingsavgiften sänds till er efter bokningen för att säkra eran tid. Denna är ej återbetalningsbar och ska betalas enasat 1v innan er fotografering.

Cirka en vecka efter fotograferingen är erat urvalsgalleri klart så ni kan välja bilder och fotoprodukter. Antingen ser ni bilderna på ett onlinegalleri eller kommer till mig på bildvisning. När ni valt vilka bilder ni vill köpa skapar jag en ny faktura för dessa, betaltid 30 dagar. Leverans av bilder sker när fakturan är betald.


 


Får vi framkalla dom digitala bilderna själva?

Ja det får ni! Men det är viktigt att ni tänker på att olika labb skiljer sig väldigt mycket från varandra. Det är både kvaliten på pappret, tryckfärg och själva proceccen som avgör. Känner ni er osäkra framkallar jag gärna åt er.

 Vad gör vi om vi måste avboka?

Vid sjukdom kontaktar ni mig så snart som möjligt, gör ni detta senast 48h innan fotografering så bokar vi en ny tid utan kostnad. 

 Hur får bilderna användas?

I priset ingår användningsrätten för privat bruk. Det innebär att ni får framkalla era bilder fritt och givetvis använda bilderna på era sociala medier. Ni får däremot inte förändra bilderna på något sätt, genom att lägga på filter på instagram eller liknande.  Det enda jag önskar är att ni anger Foto :Linda Björk eller taggar mig i bilderna. 

 

Önskar ni få någon bild i svartvitt? Säg till så ordnar jag det.

 

 

 

Vad händer om jag tappar bort mina bilder?

Ni bör spara era bilder på minst två ställen för att vara säkra på att dom inte försvinner. Men är olyckan framme så hör av er till mig, Jag sparar era bilder i ca 2 år.


 

Hur gammal kan mitt barn vara?

Jag fotograferar barn mellan 4 till 18 månader.
Visar du bilder från vår fotografering online?

Jag visar inte bilder från alla fotograferingar, men om jag önskar lägga upp era bilder online frågar jag alltid innan, och det är givetvis helt okej att säga nej. ♡


 

När får jag mina bilder?

Bilderna får du när du betalat fakturan för bilderna. Beroende på vilka fotoprodukter du köper kan leveranstiden variera mellan ca 1-6 veckorGenom att boka en fotografering godkänner du det som står här ovanför.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.

Acceptera