Fotograf Linda Björk, Älvsbyn - Norrbotten
Vanliga frågor
Fotograf Linda Björk, Älvsbyn - Norrbotten

Vanliga Frågor


Vilka kläder ska vi välja?


1. Bekväma kläder


Det allra viktigaste är att klä ditt barn i något som barnet är bekväm i och tycker om. Om barnet känner sig olustig i sina kläder kommer det synas på bilderna.


När du väljer kläder, ha som målsättning att hitta något du tycker är fint och som ditt barn gillar att ha på sig. Det finns även kläder att låna i studion.


Välj gärna mjuka färger och undvik neon. Jag tycker att olika nyanser av beige, blått, grått och grönt brukar bli väldigt fint. Men jeans och en vit t-shirt fungerar utmärkt det med, man behöver inte alltid göra saker så komplicerade.3. Syskonbilder? 


Ska du fotografera syskonbild? Bilderna blir extra fina och enhetliga om syskonen matchar varandra! Barnen behöver inte ha exakt samma kläder, men att välja samma färgtoner är klokt, då blir bilderna mer enhetliga.2. Undvik tryck & stora mönster


Försök undvika kläder med skarpa färger, loggor, stora tryck och stora mönster. Dessa tar lätt fokus från erat barn och det vill vi undvika. 


Mjuka pasteller eller naturfärger brukar göra sig bra på bild. Personligen är jag väldigt förtjust i tidlösa kläder som inte är allt för bundna till mode och säsong.4. Låna något?


Det finns ett mindre utbud av kläder och accessoarer att låna i min studio, som passar barn mellan ca 6 månader - 1 år.


Efter fotograferingen


Tjuvkik - Några dagar efter fotograferingen kommer du kunna se en liten tjuvkik på min instagram.


Onlinegalleri - Cirka 1-2 veckor efter fototgraferingen är dina provbilder klara. Då får du en länk till ditt utvalsgalleri. I galleriet finns det 20-30 st bilder som är noggrant utvalda och redigerade.


Galleriet ligger online i sju dagar så att du i lugn och ro kan välja dina favoriter, till att framkalla som fotoprodukter eller köpa i digitalt format.


Vid beställning - Efter att du lagt din beställning av dina favoritprodukter skickar jag en faktura på dom. Eftersom dina produkter är personliga och speciellt framtagna just för dig betalas alla produkter och bildfiler i förskott. När betalningen är registrerad läggs beställningen.


Levernans - Leveransen av dina bilder tar mellan 2-6 veckor beroende på vilken produkt du har köpt. När jag mottar dina produkter går jag igenom dom och granskar så dom är av högsta kvalité och därefter är du välkommen att hämta produkterna i min fotostudio.
När behöver vi boka?

När ni bestämt er för en fotografering är det bra att boka på en gång. Då jag har ett begränsat antal fotograferingar i månaden är det ibland några veckors väntetid. Tänk även på att om ni vill ha era bilder klara inför till exempel en födelsedag är det bra om fotograferingen sker några veckor innan födelsedagen.


Får vi framkalla dom digitala bilderna själva?

Ja det får ni! Men det är viktigt att ni tänker på att olika labb skiljer sig väldigt mycket från varandra. Det är både kvaliten på pappret, tryckfärg och själva proceccen som avgör. Känner ni er osäkra framkallar jag gärna åt er.Hjälp! Min bebis är snorig!

Inga problem, vid sjukdom kontaktar ni mig så snart som möjligt så hittar vi en ny tid utan kos gör ni detta senast 24h innan fotografering så bokar vi en ny tid utan kostnad. Vid Smash the Cake gäller 48h, för att tårtan ska hinna avbokas. Vi vill ha glada, pigga barn på bilderna.Presentkort

Vill du köpa ett presentkort hos mig och ge bort till någon du tycker om? Det är något som blir uppskattat av mottagaren, att få ett minne som kan glädja flera generationer framöver.


Vid köp av presentkort för minst 1000 kr kommer presentkortet levererat i ett lyxigt litet paket som bland annat innehåller en ekologisk chokladkaka med en personlig hälsning på.

 

Du väljer belopp på presentkort själv, och presentkortet är giltigt i ett år.


Jag skickar antingen presentkortet med posten, eller så finns det att hämta hos mig.

 


Här kan du läsa mer om mina olika fotograferingar

Här är jag!


Passar bäst mellan 4-8 månader 


En avskalad och minimalistrisk fotografering med enbart din bebis i fokus. Här är det ingen rekvisita som tar fokus från din bebis, utan vi fotar med vit bakgrund, mjuka filtar och minimalt med rekvisita.


Från 700 kr

Bebisfotografering 

 

Passar bäst mellan 6-9 månader

 

Det första åren i ett barns liv går fort, och det händer otroligt mycket. En bebis går från att vara nyfödd, till att sitta, krypa och kanske ta sina första steg på bara ett år.Från 850 kr

Smash The Cake

 

Passar bäst mellan 10-14 månader


Gör den första födelsedagen till något alldeles speciellt! Kombinera vanliga ettårsporträtt med ett tårtkalas i studion.
Från 1200 kr

Vill du köpa ett presentkort?

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig.

 
 
 
 
 
 
 
 

BokningsvillkorBildbehandling

 Omsorgsfull, grundläggande redigering ingår. Rivsår och andra märken som inte brukar vara där tar jag bort vid önskemål. Mer avancerad retusch ingår inte i bildpriset och offereras separat.Hur får vi använda bilderna?

I priset ingår användningsrätten för privat bruk. Det innebär att ni får framkalla era bilder fritt och givetvis använda bilderna på era sociala medier. 


Ni får däremot inte förändra bilderna på något sätt, genom att lägga på filter på instagram eller liknande. Vid publicering på internet blir jag jätteglad om ni anger Foto: Linda Björk eller taggar mig i bilderna, men det är helt valfritt.


Önskar ni få någon bild i svartvitt? Säg till så ordnar jag det.Vad händer om jag tappar bort mina digitala bilder?

Ni bör spara era digitala bilder på minst två ställen för att vara säkra på att dom inte försvinner. Men är olyckan framme så hör av er till mig, Jag sparar era bilder i ca ett år.Visar du bilder från vår fotografering online?

Jag visar inte bilder från alla fotograferingar, men om jag önskar lägga upp era bilder online frågar jag alltid innan, och det är givetvis helt okej att säga nej. ♡Hur betalar jag / När får jag mina bilder?

Fotograferingsavgiften betalas minst en vecka innan din fotografering, annars avbokas din tid automatiskt. Fotograferingsavgiften är ej återbetalningsbar. Dina digitala bilder och fotoprodukter beställs efter fakturan på dessa är betald. Leveranstiden är lite olika för olika produkter. Glöm inte att produkterna görs speciellt för dig

.

Riktig kvalite är värd att vänta på. Leveranstiden varierar mellan cirka 2-6 veckor beroende på vad du har beställt. Färdiga produkter hämtas i min studio efter överenskommelse.Hjälp! Min bebis är snorig!

Inga problem, vid sjukdom kontaktar ni mig så snart som möjligt, gör ni detta senast 24h innan fotografering vid Här är jag & Bebisfotografering och 48h vid 1-års fotografering så bokar vi en ny tid utan kostnad. Vi vill ha glada, pigga barn på bilderna.Genom att boka en fotografering godkänner du det som står här ovanför.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig!

Jag är godkänd för moms och f-skatt

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.

Acceptera